Kategori: Gærdejskager Køkkentid: 2 timer Ventetid: 1 time Antal: ca 20
Puha, kanelsnegle er altså ikke nemme. Det her var den første gang jeg bagte dem, og jeg havde ret svært ved det. Der var også ekstra meget pres på, da hele kontoret elsker kanelsnegle.
Dejen gik faktisk rigtig fint, den duftede dejligt og virkede rigtig god. Dog havde jeg lidt svært ved hvor meget mel der skulle i, da den stadig var meget klistret efter 700 gram. Jeg endte med en rigtig fin dej til sidst, så jeg vil anbefale bare at prøve sig frem.
Jeg lod dejen hæve i lang tid, og lavede remoncen imens. Det var der ikke nogle problemer med, men gik nemt og lige som det skulle. Så kommer vi til alle de steder hvor det gik lidt galt. Jeg startede med at rulle halvdelen af dejen ud, og den endte med at blive alt for tyk. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg gjorde forkert ved det, men dejen hævede rigtig meget i ovnen.
Efter at have smurt remonce ud på dejen rullede jeg den, men overvurderede størrelsen, og rullen med slet ikke stor nok i diameter. Så skulle jeg rode med at rulle den ud igen, skære dejen over, lægge dem oven på hinanden, og så rulle den igen. Det var utroligt besværligt, og meget snasket. Husk derfor at rulle dem rigtig første gang. 😉 Jeg rullede derefter den anden halvdel af dejen, og lavede sneglene.
Jeg valgte at bage halvdelen af sneglene i en springform, og den anden halvdel på en bageplade. Dem fra formen smagte rigtig dejligt, og kagen blev virkelig fin. De var også utrolig snaskede og perfekt remoncefyldte. Dog have jeg, som jeg tit har, ikke givet dem nok, og dejen var ubagt. Jeg ville rigtig gerne havde sat dem ind i ovnen igen, men da der allerede var glasur på dem var det for sent. 🙁
De andre kanelsnegle blev bagt nok, men da de ikke var sat tæt sammen i en form, men spredt på en bageplade, flød alt remoncen ud, og jeg endte med søde spiralbrød. Næste gang jeg bage snegle vil jeg stadig have dem i en form, da jeg synes det var det bedste resultat. Så skal jeg bare huske ikke at putte glasur på, før jeg ved at de er færdige.
Selvom det ikke var den mest vellykkede omgang kagebagning, får I da lige opskriften. 🙂
Ingredienser
Dej:
50 g gær
3 dl mælk
3 æg
100 g smør
100 g sukker
1 tsk vaniljestukker/vaniljeessens
1 spsk kanel
1 spsk kardemomme
2 tsk salt
600-900 g hvedemel (prøv dig frem)
Remonce:
250 g smør
100 g sukker
150 g brun farin
3 spsk kanel
Glasur
300 g flormelis
Ca 4 spsk vand
Instruktioner
Start med at tage alle køleskabsingredienser ud af køleskabet, så de er stuetemperatur. Varm mælken op til lillefingervarmen, tag den af varmen, og smulder gæren deri.
Bland så mælk/gær blandingen med smør, sukker, æg og dine krydderier. Når det er en ensartet masse, kan du tilføje din mel lidt ad gangen.
Når den bliver svær at røre i med en normal grydeske eller dejskraber, kan du begynde at ælte dejen. Pas må med ikke at give den for meget mel, da den ikke må blive for tør.
Lad dejen hæve i 20-30 minutter, og lav i mens remoncen. Bland alle dine ingredienser sammen til det er ensartet og blødt. Hvis det er svært at blande sammen, kan du varme en lille del af remoncen i mikroovnen, og så blande det med det kolde til det virker rigtigt.
Rul dejen ud i dele af to, da det så er lidt nemmere at styre. Rul ud to rektangler på ca ½ cm i højden.
Smør remoncen ud på dejen sådan at det er lige fordelt. Rul så dejen til en lang pølse, og pas på med ikke at gøre det for løst. Skær så pølesen ud i skiver/snegle på ca 3 cm.
Pisk et æg godt sammen med en gaffel, og pensl det ud over kagen. Sæt den så i ovnen på 175 grader i ca 15 minutter. Dog ville jeg måske give dem lidt mere, da de er langsommere om at bage i en kageform.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Imens kan du blande din flormelis og vand til glasur. Pynt sneglekagen med glasur, og så er den klar til at spises!