KlassenstimeOpskrift

Banankage med chokolade

Af i Klassenstime, Opskrift
Kategori:  Klassenstime       Køkkentid:  45 minutter    Ventetid: 1,5 time      Antal personer:  12

En nem opskrift på en lækker og svampet kage. Perfekt til de bananer du ikke lige fik spist, eller hvis du har nogen liggende i fryseren.

Jeg havde lidt problemer med denne kage, selvom den endte med at smage fantastisk og faktisk blive rigtig fin. Jeg havde for det første købt bananer der slet ikke var modne nok, hvilket gjorde det svært at mose dem. Jeg vil derfor anbefale, at man bruger bananer der lige har ligget lidt, så man ikke ender med store bananklumper i kagen.

Udover at købe forkerte bananer, glemte jeg også at sætte mit ur da jeg havde kagen i ovnen, og kunne derfor ikke rigtig vide, hvornår den skulle ud, hvilket gjorde hele den del ret besværlig. Jeg tog simpelthen kagen ud for tidligt, og da jeg tog den ud af formen knækkede den. Meget skuffet satte jeg den så tilbage i ovnen, og gav den 10 minutter mere. Jeg sørgede for at vente til, at kagen var helt kold, før jeg tog den ud af formen, da jeg ellers var bange for at ødelægge den endnu mere. Det er altid en god ide at vente med at tage en kage ud af formen, til den er kold, især hvis det er en meget svampet kage som banan eller gulerodskage.

Jeg brugte to forskellige slags chokolade til at overtrække min kage, da jeg følte mig lidt dristig. Det var lidt besværgeligt at få det fordelt pænt, og jeg var i starten meget i tvivl om hvordan jeg skulle gøre det. Jeg endte med at bruge en ske til at fordele chokoladen, og derefter en paletkniv til at få det mere plant. Det blev ikke helt så adskilt som jeg gerne ville have det, men flød meget sammen. Dog synes jeg at det endte meget fint, især efter jeg tog en tandstik og lavede marmoreringer i det.

Denne kage er rigtig god til udflugter eller til klassens time, da den nemt kan transporteres og ikke har noget pynt der kan blive ødelagt som f. eks. glasur eller flødeskum nogle gange bliver.

Ingredienser

3 bananer
3 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
110 g hvedemel
50 g valnødder
1 tsk bagepulver
100 g smør
50-100 g chokolade til dejen
50 g mørk chokolade til pynt
50 g mælkechokolade til pynt

 

Instruktioner

1

Start med at smelte dit smør, og lad det stå og afkøle. Pisk derefter æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og hæld det derefter i æggesnapsen sammen med dit smeltede smør. Rør undervejs.

2

Nu kan du finde dine bananer frem, mose dem godt med en gaffel, og vende dem i din dej. Hak dine valnødder fint, og vend dem i dejen sammen med grofthakket chokolade.

3

Smør så din form, jeg bruger en brødform, godt med smør, og hæld dejen i. Bag kagen i ca 40 minutter, ved 175 grader varmluft.

4

Tag den ud af ovnen og lad den køle af, mens du smelter chokoladen. Jeg bruger både mørk- og mælkechokolade, men smelter dem hver for sig.

5

Når kagen er kold, kan du hælde skiftevis mørk og lys chokolade ud over, så det danner et flot mønster.

6

Jeg brugte en spiseske til at fordele chokoladen, derefter en paletkniv til at flade den ud, og sørgede for at alle sider var dækket. Vent til at chokoladen er størknet, skær kagen til stykker og spis løs!