Kategori: Slik Køkkentid: 1,5 time Ventetid: 1 time Antal: 21 stykker
Til at starte med, vil jeg lige sige, at det her var den bedste dag i mit liv. Jeg elsker fyldte chokolader, og har nu prøvet at lave dem selv en del gange. Der sker tit det for mig at jeg ikke kan få dem ud af formene, og ender med at de alle sammen er knækkede. Dog fik jeg det hele til at spille denne gang, og ud af formen kom de fineste fine fyldte chokolader. Ej hvor var jeg lykkelig.
Denne gang var jeg også ekstra præcis med min temperering, og jeg tror det var det der gjorde dem så blanke og flotte.
Jeg valgte at lave to slags fyld til mine chokolader, og endte med at løbe rundt i mit køkken helt ligesom i bagedysten, da jeg havde gang i både karamel og chokolade temperering på samme tid. Udover karamel lavede jeg nogle af chokoladerne med mynte, da jeg er ret vild med after eight. De smagte begge to rigtig godt, og det var dejlig nemt at lave dem med mynte.
Karamellen lavede jeg på samme måde som hvis jeg ville have lavet flødekarameller, men gav den kortere tid, så den blev mere flydende. Som før sagt stressede jeg lidt med det, og jeg kom også til at give den lidt for meget, da jeg skulle holde styr på min chokolade imens.
Må jeg klage? Jeg klager! Er I godt klar over hvor svært det er at finde en chokoladeform i hård plast? Det er VIRKELIG SVÆRT! Jeg var rundt i seks forskellige butikker i et stort center, og kunne ikke få fat på en eneste form i hård plast. Heldigvis havde jeg allerede en, og kunne derfor godt lave chokoladerne, men jeg ville ønske at jeg havde haft to, så jeg kunne kende forskel på karamel og mynte.
Det er en anden ting! Husk at holde styr på hvad der er hvad. Jeg var så overlykkelig over at de kom ud hele, at jeg glemte at skille dem fra hinanden… Det var jo flot. Jeg valgte at pynte med guldpulver, hvilket jeg synes blev rigtig fint. Dog synes jeg også at de helt spejlblanke chokolader er utroligt flotte.
Jeg valgte at bruge 70% mørk chokolade, da det er min yndlings. Dog kan man jo sagtens bruge både mørkere eller lysere, eller måske endda vælge at bruge hvid. Jeg kan rigtig godt lide når den er på 70%, da man så kan lave noget sødt fyld, som f.eks. karamel, uden at det bliver alt for sødt og ubehageligt at spise.
Næste gang jeg laver fyldte chokolader, vil jeg nok prøve noget andet fyld, og så se om jeg kan få fat på en form mere.
Ingredienser
Mynte:
60 g flormelis
4 spsk pasteuriserede æggehvider
Pebermynteessens efter smag
Karamel:
2,5 dl piskefløde
125 g sukker
50 g glukosesirup
½ spsk salt
Chokolade:
400 g 70% chokolade
Instruktioner
Karamel
Start med at blande sukker, fløde og glukosesirup i en gryde. Kog det op, og lad det stå og boble på middelvarme. Når karamellem har stået i 20-30 minutter og er gylden, kan du tage den af varmen. Hæld salt i og rør rund. Lad karamellen stå i køleskabet til den skal bruges.
Mynte:
Bland flormelis og æggehvider til en lidt tyk glasur, og tilsæt så din pebermynteessens til det smager som du vil have det. Lad det stå i stuetemperatur til det skal bruges.
Chokoladen:
Start med at hakke din chokolade. Hak en halvdel så fint du kan, og hak den anden groft. Smelt den grofthakkede del over vandbad, og lad det komme op på 58 grader. Tag det så af varmen, men lad vandbadet stå, da det skal bruges senere.
Hæld så den finthakkede chokolade i den smeltede. Nu skal du så have chokoladen den på 28 grader. Sæt det i køleskabet 2 minutter af gangen, og rør rundt imellem til det rammer 28 grader. Så skal du have gang i vandbadet igen. Sæt chokoladen over varmen og rør imens du måler temperaturen. Den skal op på 31 grader.
Hæld nu chokoladen over i formen til alle hjørner og kanter er dækkede, og vend den så på hovedet i en skål, så du har et tyndt lag chokolade i formene. Sæt den på hovedet på et stykke bagepapir og prop den i køleskabet til chokoladen er størknet. Sæt resten af chokoladen over vandbadet for at holde det smeltet.
Fyld dit fyld i sprøjteposer, og fyld det så i formen. Fyldet må helst ikke være varmt, da det så vil smelte chokoladen. Sæt så formen i køleskabet igen så det er helt koldt.
Tag formen ud af køleskabet, og så er det tid til at hælde resten af chokoladen over, så du kan få en ”bund” på chokoladerne. Sæt den så i køleskabet igen igen.
Når alt chokoladen er størknet, er det tid til at banke dem ud. Vend formen på hovedet igen, og slå den så ned i bordet eller et skærebræt. Hvis alt er gået rigtig, burde der gerne komme fine og blanke chokolader ud. Det kan godt tage flere bank at få dem alle ud. Hvis der er nogle der slet ikke vil, kan du prøve at sætte dem på køl og så prøve igen.
Held og lykke, og god chokoladespisning!