KlassenstimeOpskrift

Drømmekage

Af i Klassenstime, Opskrift
Kategori:  Klassenstime       Køkkentid: 1 time       Ventetid: 30 minutter       Antal:  20 stykker

Opskriften på en klassisk og luftig kage, der nemt kan tages med til klassen eller på udflugt. Rigtig mange elsker denne kage, så den er et sikkert hit til fester eller fødselsdage.

Det her var en af de første gange jeg bagte drømmekage, og jeg blev rigtig glad for resultatet. Mange jeg kender har drømmekage som yndlingskage, så jeg tænkte at det var en god kage at bage som en af de første til bloggen.

Jeg fandt en opskrift fra Arla, som jeg fulgte (tilføjede dog lidt mere smør), og den blev faktisk præcis som den skulle være. Jeg piskede æggesnapsen i ekstra lang tid, da mit smør ikke ville smelte. Det gjorde at den blev rigtig luftig. Nogle gange når man får drømmekage synes jeg godt, at den kan være lidt tung, så det var dejligt, at den blev så let.

Jeg havde, som jeg tit har, lidt problemer med, hvornår den var færdig, især fordi at den skal være næsten færdig, men ikke helt. Jeg troede også, at den havde fået lidt for meget, men den endte faktisk med at være bagt rigtig fint.

Fyldet var jeg også lidt i tvivl om. Det brune farin ville ikke rigtig smelte ordentligt, og det virkede ikke som om, at det var færdigt, da jeg tog kagen ud af ovnen første gang. Dog tog jeg en chance og proppede det på, og det var faktisk helt perfekt, da kagen var færdig. Næste gang vil jeg måske lave lidt mere fyld, da jeg syntes at kagen godt kunne blive lidt tør. Og så er fyldet på en drømmekage ifølge mig den bedste del.

En anden gang tror jeg også, at jeg vil lege lidt med smagene, eller måske se om jeg kan lave dem til en lækker cupcake.

Ingredienser

Kage:

300 gram sukker
70 gram smør
4 æg
2 dl mælk
250 gram hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker


Fyld:

100 gram smør
150 gram kokosmel
225 gram brun farin
½ dl mælk

Instruktioner

1

Start med at sætte smør og mælk over, til det er lillefingervarmt og smøret er smeltet. Pisk imens æg, vaniljesukker og sukker til en let og lys æggesnaps. Giv det gerne lidt længere tid, end du regner med, for at gøre kagen dejlig let.

2

Bland så mel og bagepulver. Hæld skiftevis det varme mælk/smør og melblandingen i æggesnapsen. Pas på med ikke at røre for voldsomt rundt i det, men vend det forsigtigt for ikke at slå alt luften ud.

3

Find en form eller bradepande på ca 5cm x 22cm x 30cm, og beklæd den med bagepapir. Hæld så dejen der i, og bag kagen i 20 minutter på 200 grader varmluft.

4

Bland så alle dine ting til fyldet i en gryde. Lad det komme op at koge, og rør rundt i det undervejs. Tag kagen ud når den har bagt i de 20 minutter, og spred fyldet ud på den.

5

Sæt så kagen i ovnen igen, denne gang på 225 grader varmluft  i 5 minutter, eller til at fyldet er sprødt og gyldent. Lad den køle af, og så skal der spises!