DesserterOpskrift

Frugtcrumble

Af i Desserter, Opskrift

Opskrift

Kategori:  Desserter       Køkkentid: 30 minutter    Ventetid: 40 minutter       Antal: 8 personer

Her er opskriften på en rigtig lækker og virkelig supernem kage. Jeg har lavet crumble med min mor mange gange før, men det her var første gang jeg lavede den selv, og jeg siger dig, den smager godt! Mhm…

Jeg fandt en opskrift får at se hvor meget jeg skulle bruge, og så smed jeg den lidt ud fa vinduet, og prøvede mig frem. Jeg valgte at jeg skulle have mandler i min, og så knap så mange havregryn. Lidt mindre sukker også, og det hele endte bare rigtig rigtig dejligt. God omgang kagebagning!

Jeg fandt nogle æbler og pærer i Netto, og da jeg ville have kanel i, tænkte jeg at det ville passe fint sammen. Man kan dog bruge hvad man har, frugter fra haven, eller hvad man lige kunne tænke sig. Kanelen smagte rigtig godt, som det for det meste gør med æbler, og gjorder den mindre kedelig.

Rabarber! Yum, crumble med rabarber er så godt, og jeg har nok spist min egen vægt i rabarbercrumble. Dog er det er lidt svært at finde et godt bundt rabarber i Netto, så opskriften på sådan en må komme senere. Men prøv jer endelig frem med det, da det er fantastisk.

Som altid synes jeg godt at jeg kunne have givet kagen mere, men det var faktisk dejligt med lidt bid i frugten. Så deraf kan man lære at det ikke er vigtigt hvor meget den får, da den smager godt næsten altid.

Selve crumblen kan man også eksperimentere med som man vil. Chokoladestykker? Lyder godt. Müsli? Måske. Prøv jer frem, og se hvad der virker. Mange julekrydderier virker godt med æbler, så man får en lidt tung kage, og chokolade er sikkert skønt til rarbarber.

Til crumblen er jeg vild med vaniljeis. Spillet mellem koldt og varmt er rigtig godt. Creme fraise med vanijesukker er også skønt. Rent fungere den fint, men det er altså dejligt med lidt køligt ved siden af.

En ting der ikke er så smart ved denne kage er, at den ikke er nær så god kold. Så bliver den kedelig, og isen vil virke ligegyldig ved siden af. Dog kan et minuts tid i mikroovnen gøre en stor forskel, og ellers kan man varme den i ovnen.

Næste gang der er crumble på skemaet vil jeg se om jeg kan få fat i nogle rabarbere, så I også kan få den opskrift.

Ingredienser

125 g smør
120 g hvedemel
120 g sukker
80 g havregryn
50 g mandler
5 stykker/700-800 g frugt
75 g sukker
Evt 1 spsk kanel

Instruktioner

1

Start med at skære dit frugt i tynde skiver eller tern. Skiver er nogen gange flottest, da man kan lægge dem i et mønster. Jeg har valgt pærer og æbler, men man kan bruge hvad man lige har eller hvad der er i sæson.

2

Put dine skårede frugter i en stor skål, og tilføj sukker og kanel. Vend det hele sammen, så frugten er dækket af kanelsukker. Her kan du bruge et par skeer eller klør fem. Stil det til siden, og lad det stå til det skal bruges.

3

Så er vi nået til selve crumblen. Hak dine mandler, gerne lidt groft, og hæld så alle dine ingredienser ned i en stor skål. Sørg for at smøren er helt blød, da det ellers er svært at blande. Brug så igen et par skeer eller dine hænder, til at blande det hele sammen. Der vil være nogle klumper, men det er sådan den skal være.

4

Finds så en tærteform frem, og smør den godt. En af glas ser godt ud. Læg så frugten tilfældigt, eller i et flot mønster. ”Drys” crumblen ud over, og lad det ligge – ikke noget med at mase det sammen!

5

Bag kagen ved 180 g varmluft i ca 40 minutter. Tjek gerne til den engang imellem. Den er færdig når den er gyldenbrun og lidt sprød. Lad den køle lidt af, og server den så med is eller creme fraiche. Nyd nyd nyd!