SlikOpskrift

Skumfiduser

Af i Slik, Opskrift
Kategori:  Slik       Køkkentid: 1 time      Ventetid: 12 timer      Antal:  ca 50

Jeg elsker skumfiduser, men hold nu op hvor er det noget snask. Hvis du nogensinde har ristet skumfiduser over bål, så ved du at de bliver helt klistrede og bløde. Så skal du bare forstille dig at have 50 smeltede skumfiduser og skulle arbejde med det. Det er over det hele. Dog er det rigtig sjovt at lave, og man kan helt selv bestemme hvilken smag og farve man vil have.

Jeg har lavet skumfiduser et par gange nu. Første gang til nytår, og anden gang da jeg skulle filme til bagebloggens YouTube. Da jeg lavede dem første gang gik det faktisk rigtigt godt, og især lakridsen blev virkelig god. Anden gang jeg lavede dem, ville jeg se om jeg kunne få dem i forme, da jeg synes det var lidt besværgeligt uden. Dog var jeg så dygtig at glemme alt om flormelis, og der gik derfor meget til spilde.

Du kan se hvordan jeg kæmpede med det HER

Hvis jeg skal give et råd, vil at lave min skumfidus ”dej”, og så tilsætte farve og smag i en skål. Så kan du drysse massere af flormelis eller bagepapir i en silikoneform, og så proppe skumfidusmassen deri.

En anden måde er bare at klatte det på et stykke bagepapir, også drysset med flormelis, og så lad det være sådan. Det vil måske være nemmere at klippe hvis det er i en form, men så er der også  en chance for at det sidder fast. Prøv jer frem!

Smageeee. Jeg har begge gange lavet mine skumfiduser med lakrids, da jeg elsker lakrids. Mhhh. Jeg bruger en lakridssirup, da jeg synes det virker. Dog er lakridspulver også perfekt. Knuste frysetørrede bær er også dejligt, og mange smagsessenser er godt – pebermynte, vanilje eller lignende.

Farveeerrr. Alle farver virker godt, men jeg synes især lyse farver som blå og pink er gode. Man kan selvfølgelig også lade helt vær med at farve dem, eller lade sine smage farve. Bær og lakrids farver for det meste en del.

Jeg bruger pastafarver når jeg farver noget. Mange tror at jeg snakker om farver man bruger til at farve pasta med, men det er slet ikke det jeg mener. Jeg snakker om pasta som konsistens, ligesom tandpasta, eller på engelsk ”paste”.

Jeg vil helt sikkert lave skumfiduser igen, da det er super hyggeligt, og lidt mere spændende den de klassiske fra supermarkedet. Næste gang vil jeg lige tænke mig om, inden jeg propper det i forme.

Ingredienser

400 g sukker
2 dl vand
12 blade husblas
Smag og farve efter valg

Instruktioner

1

Start med at lægge dine blader husblas i koldt vand. Læg dem ned et ad gangen, så de ikke klistre sammen så nemt.

2

Hæld så sukker og vand i en gryde på høj varme, og rør lidt rundt i det. Lad det komme op og koge, og hold lidt øje med det undervejs. Når temperaturen er nået 118 grader, kan du tage den af varmen. Vrid husblasen godt, og prop det i den varme sirup. Rør med en grydeske til husblasen er opløst.

3

Hæld det hele i en røremaskine eller en stor skål. Pisk det så, på røremaskinen eller med elpisker, til det er stift, hvidt og smidigt. Det tager ca 15 minutter, så vær tålmodig. Nu kan du tilføje smag og farve, eller lade dem være som de er.

4

Dæk et stykke bagepapir med flormelis, eller en form med både bagepapir og flormelis. Fyld så formen, eller klat en stor klump ud på bagepapiret. Begge dele virker fint. Hvis du ender med at have skumfidus i hele hovedet, så er det normalt – det er noget klistret noget.

5

Drys flormelis ud over toppen, og lad det så stå natten over. Klip eller skær skumfiduserne ud, og rul dem i lidt flormelis. Drys evt med lidt spiseligt glitter.

6

Så kan de spises rent, ristes over bålet, eller i nydes i en varm kop kakao. <3