SmåkagerOpskrift

Chocolate chip cookies

Af i Småkager, Opskrift
Kategori:  Småkager       Køkkentid: 30 minutter      Ventetid: 1 time      Antal:  24

Det her er en af de opskrifter, jeg har lavet rigtig mange gange. Det er min go-to kage, hvis jeg skal have noget lækkert med til klassen, spejderne eller andre steder med mange mennesker. Lige præcis denne her opskrift er fantastisk, da cookiesne bliver både sprøde, men også seje og bløde – alt det gode på samme tid. Den brune farin i dejen, gør at den får denne her lidt karamelagtige smag, og er også med til at gøre dem seje og lækre.

Jeg valgte at bruge tre forskellige slags chokolade: Mørk, mælk og hvid. Jeg brugte en blanding, da det både gør dem sjovere og mere interessante at se på, og for at gøre dem lidt sødere. Jeg lavede en dobbeltportion denne gang, da jeg havde dem med til et spejdermøde, og de var hurtigt væk. Normalt kan jeg godt selv lide kun at bruge 70% chokolade, men da mange synes at det bliver for bittert, lavede jeg med lidt forskelligt.

En anden ting jeg elsker ved denne opskrift, er at man kan udskifte chokoladen med lige hvad med har lyst til. Nødder, tørret frugt eller hvad man nu kan finde på. Min far, der desværre ikke kan tåle kakao, bad om at få et par cookies med vingummibamser i. Jeg kan sige så meget som, at den opskrift måske lige skal justeres før den kommer ud. Det endte med 8 cookies og smeltet boblende sukker. Da de kom ud og fik lov at køle af, smagte, dem der ikke var brændte, faktisk okay, selvom konsistensen var meget øhm… interessant. Det er klistret og ikke den bedste idé vi har fået. Dog kan man sikkert godt finde på en måde hvor det ender godt, og jeg vil helt sikkert fortsætte med at eksperimentere med det.

Jeg brugte for første gang vaniljeessens, og jeg synes faktisk, at det gik meget godt. De havde ikke flere vaniljestænger i Netto men en flaske med essens, og jeg tænkte; hvorfor ikk? Det var dejligt nemt, og et spækbræt mindre at vaske. Dog synes jeg stadig, at det er dejligt at se de små fine vaniljekorn i dejen, og vil nok stadig fortsætte med at bruge den metode.

Hvis du laver opskriften med mørk chokolade, kan jeg anbefale at bruge en anelse mere sukker, 10-20 gram mere, for at få dem dejligt søde.

Jeg har lavet en video om disse dejlige kager! Tjek den ud HER

Ingredienser

100 g sukker
140 g brun farin
140 g smør
1 stort æg
230 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 ½ tsk salt
1 vaniljestang, 1 tsk vanilje sukker eller ½ tsk vaniljeessens
50 g mørk chokolade
50 g mælkechokolade
50 gram hvid chokolade

Instruktioner

1

Start med at piske sukker, både farin og almindelig, smør og hvilken form for vanilje du bruger. Hvis du bruger en vaniljestang, skal du selvfølgelig lige huske at skrabe kornene ud, og blande dem med lidt at dit sukker. Sørg for at sukkeret er opløst i smørret, og at det er helt ensartet.

2

Put så et æg i, og pisk videre. Hvis du laver dobbelt portion vil jeg anbefale at tilsætte et æg af gangen. Når dejen er helt ensartet og jævn kan du gå videre til næste step

3

Bland alle dine tørre ingredienser, altså mel, bagepulver, natron og salt sammen. Hæld det så i sukker/smør blandingen lidt ad gangen, mens du forsigtigt vender det med en dejskraber eller ”krogen” på en røremaskine. Så er det tid til at tilføje din chokolade, vingummibamser eller lad dem være som de er.

4

Lad gerne dejen stå i køleskabet i en halv times tid, så den er kold. Rul dejen til kugler på ca 40 g, eller hvor store du nu vil have dem. Sæt dem på en bageplade med godt mellemrum, da de flyder ud. Der kan være 9 cookies af 40 g på en normal bageplade.

5

Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft, i ca 12 minutter. Hold gerne øje med dem, så de ikke får for meget. De er færdige når de er gyldne og lidt mørke i kanten. Hvis du prikker til dem i ovnen, og de stadig er bløde, kan det sagtens være at de er færdige – de størkner når de køler.

6

Lad kagerne køle helt ned, og så er de klar til at spise! Du kan evt putte is imellem to for at lave en issandwich – det er altså lækkert! Hvis du ikke kan spise alle kagerne, kan de gemmes i en lufttæt beholder i 4-5 dage, selvom de nu er bedst på dagen eller dagen efter.