LagkagerOpskrift

Regnbuepandekagekage

Af i Lagkager, Opskrift
Kategori:  Lagkager       Køkkentid: 1 1/2 time      Ventetid: Ingen      Antal:  10 stykker

Okay, dejlig historie om den her kage. Det hele startede engang for længe siden, da jeg var på YouTube, og så nogen lave den her kage. Jeg synes den var sådan ret sej og flot, og tænkte, at den ville jeg også lave. Jeg kidnappede derfor en veninde, og vi lavede kagen sammen. Dog havde jeg dårlige farver, og der var alt for meget flødeskum.

Så blev det senere på året, og jeg skulle lave en YouTube video til bagebloggens YT (*host*kig på den HER*host*), og regnbuepandekagekagen var oplagt, da den er sjov og nem. Men gik det galt? Ja det gjorde det. Jeg havde ikke nok flødeskum, og det var vandet, og mine farve var dårlige, og det var en dårlig dag.

Så gik der et par måneder, og jeg valgte at jeg blev nødt til at prøve igen, og så filme det. Og wow! Det gik godt! Yay! Der er video på denne kage HER

Jeg har fundet ud af at jeg er virkelig dårlig til at stege pandekager, hvilket overhovedet ikke er praktisk. Jeg brændte dem, brændte mig, og det skal jeg 100% øve mig på. Det er altså lidt pinligt, da jeg har lavet rigtig mange pandekager i mit liv.

Jeg havde overvejet at bruge noget andet end flødeskum denne gang, da det er lidt kedeligt, men da alt andet tager længere tid, og videoerne jeg laver i forvejen er lange, valgte jeg at gå med den kedelige måde. Den smager stadig dejligt, men jeg vil helst sikkert opfordre til at prøve jer frem med buttercream og frosting, da det sikkert smager af mere. DOG er det flottest hvis fyldet er hvidt, da farverne så vil stå tydligere frem.

Jeg brugte pastafarver til den her kage. Mange tror at jeg snakker om farver man bruger til at farve pasta med, men det er slet ikke det jeg mener. Jeg snakker om pasta som konsistens, ligesom tandpasta, eller på engelsk ”paste”. Jeg synes de farver meget bedre, og så er det ikke så vandet som normale frugtfarve, og man skal ikke bruge så meget. Frugtfarve kan sagtens bruges, men sådan nogle pastafarver virker altså bedst.

Disse pandekagekager (crepe cakes på engelsk), kan laves i alle farver og former. Med chokoladepandekager, blå frosting og røde pandekager, eller måske med nutella som fyld. Det hele virker lidt, og de er (næsten) altid flotte, så prøv jer frem og eksperimenter med det.

Næste gang jeg laver en regnbuepandekagekage, vil jeg prøve et nyt fyld, og så øve mig i ikke at brænde mine pandekager så meget. Og så måske lidt mere regnbuekrymmel.

Ingredienser

90 g sukker
190 g mel
6 æg
7 dl mælk
90 g smør
Lilla farve
Blå farve
Grøn farve
Gul farve
Orange farve
Rød farve
1 L fløde
Evt. regnbuekrymmel

Instruktioner

1

Start med at lave dine pandekager. Du kan bruge din egen opskrift, eller den jeg har valgt.

2

Pandekager:

Sæt som det første din smør over, så det kan smelte. Bland så dine tørre ingredienser, altså mel og sukker. Tilføj dine æg, og rør det rundt, gerne med et piskeris.

3

Skift så mellem at tilføje din mælk og smeltede smør. Rør godt undervejs, og stop når dejen er flydende. Nogle gange får man fat i store æg, og skal derfor ikke bruge så meget mælk.

4

Alt det andet:

Så skal der farves! Del din dej op i 6 skåle, og farv hver portion sin egen farve. Nu skal pandekagerne steges. Hæld et tynd lag dej ud på panden, og vend den når den er fast. I min opskrift er der til ca 18 pandekager, så lav 2-3 af hver farve.

5

Når alle pandekagerne er stegt, kan du piske din fløde til flødeskum. Pisk den ikke for meget, da den ikke skal blive til smør, men den må ikke være for blød. Læg nu en pandekage på hvad end du vil servere kagen på, og skift imellem pandekager og et tyndt lag flødeskum, til alle pandekager er brugt. Læg pandekagerne i ”rigtig rækkefølge”, altså rød, orange, gul, grøn, blå og til sidst lilla.

6

Skær rundt i kantet af din kage, sådan den er lige, og der ikke er ”sprødt”. Dæk den så til i det sidste flødeskum, og drys evt. med regnbuekrymmel. Skær et stykke ud, nyd det flotte syn, og spis løs! <3